180 Days of Change

180 Days of Change

180 DAYS of CHANGE

Duurzame vernieuwing

Innoveren vereist een lange adem, want het betekent een andere manier van werken en organiseren. Dat gaat niet over een nacht ijs. Daarvoor is een duurzame (cultuur)verandering in de organisatie nodig.
In dit 180 dagen innovatietraject ga jij aan de slag met de garantie dat er na 180 dagen ook daadwerkelijk vernieuwing is doorgevoerd. Daar neem jij als manager de verantwoordelijkheid voor.
Dat gebeurt niet door mooie plannen te schrijven, maar door lean te opereren: je maakt korte, snelle vernieuwingsslagen en reflecteert steeds met de andere deelnemers en je eigen teamgenoten op wat er goed gaat en wat er beter kan. Daar krijg je met zijn allen heel veel energie van! Zeer leerzaam, leuk en praktijk ‘driven’

180° Innovatie begeleidt dat proces. Dat gebeurt aan de hand van Innovation Games, een beproefde methodiek die is gebaseerd op elementen uit Design Thinking en de agile en lean.

Het programma

 

Vooraf wordt een korte organisatieanalyse gedaan.

Dit traject bestaat uit 2 dagen introductie en probleemverkenning.

Daarna is het vooral zelf doen, en uit de praktijk ‘terugkoppelen en leren’ voor de volgende stap. Regelmatig zijn er terugkoppelingen. En intervisie sessies.

Het 180 days of change programma bevat teamwork sessies en een bezoek aan een innovatieve organisatie. We nodigen mensen van buiten uit voor verfrissende andere perspectieven en voor een enkele inspirerende lezing.

Het totale programma wordt nauwkeurig afgestemd met de opdrachtgever.

MEER WETEN:

Neem contact met mij op: 06-4306 3717 of gebruik onderstaand contactformulier:

  • * Please enter your name
  • * Please enter a valid email address
  • * Please enter message

Social Share

Andere diensten