OVER 180° INNOVATIE

180

 

180° Innovatie organiseert en faciliteert workshops over innovatie en creatief denken. Voor leidinggevenden, managers, beslissers, change agents, creatieve geesten, projectleiders, early adopters en afdelingshoofden van bedrijven, organisaties en gemeenten.

180° Innovatie is opgericht door Peter van Lier.

 

 

Over Peter van Lier:

peter-foto-def2

foto: Pictures by Gaab/Gaby van Hall

Motivatie: Ik geloof sterk dat we anders moeten gaan denken, werken en leven om de locale en globale issues van deze tijd op te lossen. Dat geldt op persoonlijk vlak maar ook op organisatorisch vlak. De technologie helpt ons daar enorm bij.
We moeten nieuwe, creatieve antwoorden vinden. Dat heb ik altijd geprobeerd: of dat nu was door verhalen te schrijven, door evenementen te organiseren, door debatten te leiden of door leiding te geven aan teams en organisaties. Ik zoek naar nieuwe verhalen, nieuwe geluiden, nieuwe vormen en nieuwe manieren om een verhaal of boodschap over te brengen. Met als doel om mensen te inspireren en mee te krijgen.

Verleden/heden: Ik heb ruime ervaring in het opzetten van innovatieprocessen. Bij War Child heb ik daarvoor een raamwerk opgesteld. Ik begeleid en faciliteer teams bij hun zoektocht naar innovatieve producten diensten, waarbij ik gebruik maak van innovatieve methodes, games en inspiratie sessies. Zo leren medewerkers creatief denken en innovatief aan de slag te gaan.

Daarnaast heb ik ruime ervaring met (digitale) media en communicatie. Ik heb gewerkt bij een persbureau, communicatieafdeling, maandblad, de radio en nieuwe, digitale media. En heb vele evenementen en debatten georganiseerd en geleid.

Enkele wapenfeiten:

- Innovatiemanager van War Child;

- (mede)bedenker en -oprichter van OneWorld.nl, grootste Nederlandse platform voor burgers geïnteresseerd in internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling;

- bedenker van (mede)oprichter van het Fair Careerevent, de grootste beurs voor werkgevers en hoogopgeleiden die in hun werk streven naar een duurzame en eerlijke wereld;

- leidinggegeven aan uitgeverij Global Village Media;

- MBA opleiding afgerond, plus uitgebreid onderzoek gedaan naar de vraag welke factoren het innovatieve vermogen van een organisatie bepalen.

Innovatie? Grote vraag van deze tijd: hoe vernieuw je in tijden van grote veranderingen? Hoe kom je met elkaar tot innovatieve producten en diensten? Hoe krijg je een organisatie, een team, de medewerkers mee in de vernieuwing? Want we blijven nog altijd liever hangen in bekende problemen dan te zoeken naar nieuwe, onbekende mogelijkheden.

We moeten nieuwe vaardigheden leren. Anders leren denken, anders gaan doen, anders leidinggeven.

Overigens heeft dat niet alleen betrekking op het werk. Ik ben getrouwd en vader van twee zonen, en ik weet dat het ook geldt voor het opvoeden van kinderen. Ik moet eerlijk toegeven dat het me nog niet altijd goed lukt, maar door anders te denken en patronen te doorbreken heb ik andere gesprekken met mijn kinderen. Anders dan dat alles altijd ‘moet!’

En het helpt mezelf. Want ook ik zit soms vast in oude denkwijzen en gewoonten. Door je er bewust van te worden zie je hoe raar je vastgeroeste aannames soms zijn. Je daar bewust van te zijn is de eerste stap naar verandering. ‘Draai t eens om!’ roep ik vaak. Kijk eens 180° anders naar jouw wereld en dat van je organisatie. Het geeft een hele andere kijk op dingen.

- -
Ik ben te volgen op twitter via: @peter1837